25.7.2023. 16:00
0
Skandalozan zahtjev Karamatića: Tražio prekid sjednice da može navijati za Zrinjski iz "slobodne teritorije" jer na prostoru KS nema "sigurnosnih uvjeta za navijanje"
Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, nakon što je predsjedavajuća Mirjana Marinković-Lepić najavila glasanje o prijedlogu zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u FBiH koji je utvrdila Vlada FBiH, javio se HSS-ov poslanik Mario Karamatić za riječ.

On je kazao da politika “ipak nije druga najvažnija sporedna stvar na svijetu već da je to nogomet”.

“Prvak BiH danas igra kvalifikacije za Ligu prvaka pa bih ja predložio da ovu sjednicu prekinemo kako bi se navijači iz Bratislave stigli pripremiti (audirajući na dio FBiH, op.a) i kako bi mi koji ćemo navijati za Zrinjski uspjeli doćina slobodnu teritoriju da možemo navijati za klub, to jest da dođemo van granica Kantona Sarajevo na područje gdje se navija za prvaka BiH: u HNK, Ze-Do, SBK pa čak i TK i RS jer na prostoru KS nemamo sigurnosnih uvjeta kako bi navijali”, kazao je uz podsmijeh Karamatić.

Predsjedvajuća Marinković-Lepić ga je tada prekinula poručivši da to nije poslanička intervencija te da je zloupotrijebio govornicu.

Za riječ se javio i Mirsad Zaimović koji je kazao da nekad razumije potrebu da njegov kolega Karamatić bude duhovit, ali da je ovaj put prešao sve granice.

“Tražim od etičke komisije da reaguje po ovom pitanju, a od parlamentarne većine tražim da Karamatića koji čini ovu tijesnu većinu, urazumi i da ne širi govor mržnje na način na kiji je to pokušao uraditi u diskusiji”, poručio je.

Reagovao je i poslanik Damir Mašić koji je poručio da je to vrlo neprimjerena, neprihvatljiva i gruba povreda poslovnika PD PS BiH.

“Pozivam kompletno rukovodstvo da ubuduće ovakve izjave, doskočice i pokušaje jeftinih političkih poena koji su neukusni, svi zajedno izbjegnemo. Ovo što je Karamatić uradio je svojstveno njemu, ne znam da li je njegovom političkom subjektu. Molim rukovodstvo da vodi računa o ovome i na vrijeme zaustavlja ovakve izjave", prenosi Raport.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.