25.7.2023. 18:58
0
Etička komisija federalnog parlamenta traži da Karamatić bude izbačen sa sjednice
Etička komisija Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na zahtjev dopredsjedavajuće Edine Gabele i još nekoliko zastupnika, predložila je da se Mario Karamatić kazni javnim ukorom.

Zastupnik koalicije okupljenje oko HDZ-a BiH je imao skandalozan istup uoči glasanja o prijedlogu zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u FBiH koji je utvrdila Vlada FBiH.

On je kazao da politika “ipak nije druga najvažnija sporedna stvar na svijetu već da je to nogomet”.

“Prvak BiH danas igra kvalifikacije za ligu prvaka pa bih ja predložio da ovu sjednicu prekinemo kako bi se navijači iz Bratislave stigli pripremiti (aludirajući na dio FBiH, op.a) i kako bi mi koji ćemo navijati za Zrinjski uspjeli doći na slobodnu teritoriju da možemo navijati za klub, to jest da dođemo van granica Kantona Sarajevo na područje gdje se navija za prvaka BiH: u HNK, Ze-Do, SBK pa čak i TK i RS jer na prostoru KS nemamo sigurnosnih uvjeta kako bi navijali”, kazao je uz podsmijeh Karamatić.

Predsjedavajuća Mirjaka Marinković-Lepić ga je tada prekinula poručivši da to nije poslanička intervencija te da je zloupotrijebio govornicu.

Etička komisija je zbog toga predložila da se Kamatiću izrekne javni ukor te da ga predsjedavajuća izbaci sa daljnjeg toka 4. sjednice Predstavničkog doma.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.