26.7.2023. 12:12
0
Crnadak: SNSD nije objasnio zašto su pogazili Narodnu skupštinu Republike Srpske
FOTO: N1
"Prošla su dva dana, a niko iz SNSD nije objasnio zašto su pogazili Narodnu skupštinu Republike Srpske i zašto je Dodik na sastanku BH koalicije obećao da odustaje od Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, iako je već stupio na snagu", kazao je ovo šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS, Igor Crnadak.

Crnadak ističe da su čuli samo novu “mudrost” Željke Cvijanović, da su “reforma Ustavnog suda i njegovo popunjavanje uslovljeni procesi” i nepovezana lutanja Snježane Novaković Bursać, ali niko iz SNSD nije odgovorio na četiri pitanja.

Naveo je i koja pitanja:

“1. Da li Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH i dalje važi?
2. Zašto je SNSD prekršio zaključak NSRS da neće biti drugih odluka na BiH nivou dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija?
3. Zašto 22. avgusta Zakon o Ustavnom sudu neće biti na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH?
4. Osim kupovine zgrade od Mile Radišića, od koje će pojedinci iz režima zaraditi milione, šta je Republika Srpska dobila posljednjim dogovorom vladajuće koalicije?”, istaknuo je, prenosi N1.

Potom je dodao:

“Vjerovatno nikad nećemo dobiti odgovore na ova pitanja, ali je pozitivno što je do kraja razotkriveno da SNSD i partneri ne brinu ni o Republici Srpskoj, ni o imovini, ni o Ustavnom sudu, nego da su sve krize izmišljene i da se iza svake njihove velike galame krije ili veliki tender ili velika zgrada”, poručio je Crnadak.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.