28.7.2023. 16:18
0
IGK pozdravlja odluku da se ambasador Vranješ pozove na hitne konsultacije
Institut za istraživanje genocida Kanada pozdravlja blagovremenu, državničku odluku članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića kojom su zatražili od MVP BiH da hitno pozove ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa na konsultacije u Sarajevo.

Jučer se Institut za istraživanje genocida Kanada javnim pismom obratio navedenim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom sramotnog istupa bh. Ambasadora u Srbiji. Riječ je o Aleksandru Vranješu koji se javno zahvalio direktoru srbijanske BIA-e Aleksandru Vulinu i to zbog podrške sarajevskim studenticama koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića.

Blagovremena reakcija članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine ulijeva nadu da se u buduće neće tolerisati ambasadori koji rade protiv vlastite države koja ih dobro plaća.

Mi trebamo diplomate koji će istinski braniti i jačati državne interese. Ambasadori ne smiju da favorizuju nikakvu političku ideologiju ili opciju, oni trebaju da brane i jačaju državu BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.