2.8.2023. 17:22
6
Sarajliji u Općoj bolnici CT pokazao prijelom vrata lijeve butne kosti, poslali zbog na KCUS zbog tehničkog razloga
FOTO: Podlupom
Pacijent iz Sarajeva, koji je bio povrijeđen, javio se 31. jula u Opću bolnicu „Dr. Abdulah Nakaš“, u pratnji svoje kćerke, žaleći se na strašne bolove u lijevom kuku.

Klinički pokreti su iznimno bolni i ograničeni. U prilogu nalaza je bio RTG koji pokaže mogući prijelom vrata lijeve butne kosti. Urađen je i CT, te indiciran operativni tretman.

Umjesto da pacijenta operiraju u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“, ljekari navedene bolnice, ne pružaju pomoć unesrećenom pacijentu, navodeći, da se „operativni tretman ne može obaviti u njihovoj ustanovi iz tehničkih razloga“, te pacijenta – kako je vidno i nalaza Opće bolnice – šalju pacijenta na Kliniku za ortopediju KCUS-a!

Izvor portala Podlupom.ba navodi, da sve pacijente na kojima naprave loše operativne zahvate u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“, zbog teških komplikacija usljed opertivnog tretmana u Općoj bolnici, šalju na „remont“ na KCUS.




(Admir O.)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.