3.8.2023. 16:05
0
Opljačkana Jelena Raguž: Ukrali su mi novčanik sa 3.300 eura, da li je moguće da policija ne može ništa uraditi
Svi bosanskohercegovački gradovi godinama muku muče sa džeparošima koji su odavno poznati policijskim organima koje iste privedu pa još brže puste na slobodu. U Mostaru, svi poznaju tri džeparoškinje koji već mjesecima “ordiniraju” po ovom hercegovačkom gradu.

Poznaju je i trgovci, i Mostarci a “njihov rad” upoznala je nažalost i Jelena Raguž iz Njemačke koja je turistički posjetila Mostar. Kaže prvi i zadnji put u svom životu, piše Crna-Hronika

“Ja sam Jelena Raguž. 01.08. sam bila sa suprugom u posjet Mostaru I Starom gradu. Nažalost opljačkana sam od strane, navodno tri žene. Kada sam došla do auta i vidjela da mi je torbica otvorena i da nema novčanika, vraćali smo se odmah nazad i pozvali policiju.

Svi radnici u radnjama u Starom gradu su nam rekli da su to tri žene koje džepare. U novčaniku su bile svi moji osobni dokumenti i 2.300 eura.

Istog trena kada sam vidjela da nema stvari zvala sam banku da blokira račun. One su u međuvremenu uspjele podići u tri navrata još 1.017 eura sa računa.

Podignuto je u SBBH ATM MOSTAR. Vrijeme podizanja je bilo od 12:00-12:03 sati.

Da li je moguće da tamo nema kamera da se vidi tko je to napravio?

Da li je moguće da policija ne može ništa uraditi, kada trgovci znaju tko su??

Jelena Raguž za portal Crna-Hronika otkrila je detalje krađe koju će nalažost pamtiti cijeli život.

“Kada sam se penjala na Stari Most, bila je gužva i tu sam zapela. Iz torbe koja mi je bila na leđima uzeli su mi novčanik, novac i dokumente a samim tim i bankovnu karticu sa koje su podigli još 1.017 eura.

Ne znam šta da vam kažem, nisam izgubila mali novac uz to sve i dokumente. Sada ne mogu nazad za Njemačku dok mi ne bude gotova nova osoba iskaznica. Meni još uvijek ništa nije jasno, imam osjećaj da sam u ružnom filmu. Šok zaista.” – izjavila je Jelena Raguž za portal Crna-Hronika.

Pošto je Jelena rođena u Hrvatskoj, odmah je posjetila policijsku stanicu u Mostaru te tražila pomoć.

“U policiji u Mostaru sam dobila papir s kojim mogu preći granicu da se vratim u Hrvatsku. Poodnijela sam zahtjev za novu osobnu a hrvatska policija raspisala je potragu za mojim dokumentima.

Šokirala sam se izjavom šta su mi rekli u MUP-u HNK. Oni su uredno uzeli moju izjavu i rekli mi da se ničem ne nadam. Da oni ne mogu napraviti puno i to me je jako razočaralo. Od njih sam očekivala bar nešto a dobila ništa.

Kada sam se vratila u Hrvatsku sam se sjetila hrvatske ambasade u Mostaru. U tome svemu nisam se sjetila. Zvala sam jutros ali se nitko ne javlja.” – izjavila je ogorčena Jelena za portal Crna-Hronika koja ovom prilikom želi skrenuti pažnju svim čitateljima da čuvaju svoje stvari, pogotovo dokumente i novac i da se paze džeparoša jer su na svakom koraku.


Pljacka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.