15.8.2023. 12:00
0
Kantonalni odbor SDP-a podržao kandidaturu Čengića za načelnika Starog grada: Podrška vjerovatno i od Trojke te DF-a
Kantonalni odbor SDP-a u Sarajevu dao je podršku za kandidaturu Irfana Čengića za načelnika Općine Stari Grad.

Kako Raport prenosi, Čengića će vjerovatno podržati i sve stranke Trojke, kao i DF.

Podsjetimo, dosadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić opozvan je na referendumu 4. augusta. Za njegov opoziv glasalo je 3.791 birača, a protiv je bilo 1.050.

Procentualno, na referendumu za opoziv općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića u Starom Gradu glasalo je 13,52 % birača.

Prethodno je Hadžibajrić uhapšen početkom maja skupa sa sekretarkom Općine Stari Grad Almom Destanović.

Hadžibajrić i Destanović uhapšeni su u okviru akcije “Start”, a osim njih uhapšeni su i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik te Mehmed Dedić i Emina Rogo.

Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

Kantonalni sud Sarajevo 8. augusta odredio je novi tromjesečni pritvor Hadžibajriću i Destanović.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.