17.11.2023. 11:18
0
Irfan Čengić danas zvanično preuzeo funkciju načelnika Općine Stari Grad Sarajevo
Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Suad Arnautović uručio je Uvjerenje o dodjeli mandata Irfanu Čengiću, čime je zvanično postao načelnik Općine Stari Grad Sarajevo.
Svečana dodjela uvjerenja upriličena je u općinskim prostorijama, a novoimenovani načelnik Općine Stari Grad Sarajevo kazao je da je preuzimanje mandata velika čast, ali i odgovornost.

„Općina Stari Grad je općina u kojoj sam rođen, odrastao i sticao svoje političko iskustvo. Čekaju nas veliki izazovi, a to neće biti izgovori, jer ne želim govoriti kako je bilo prije ili optuživati svoje prethodnike. Moj tim i ja ćemo isključivo biti fokusirani na rješavanje svih izazova i problema, privlačenje novih projekata, novo vrijeme bez korupcije uz puno veću transparetnost i bolji odnos prema ljudima. To je ono što nas je dovelo u ovu situaciju. Trudit ćemo se da ispunimo obećanja, posebno za prvih 100 dana ovog mandata“, izjavio je novoimenovani načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić.

Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović čestitao je načelniku Čengiću na imenovanju, te poželio mnogo sreće u predstojećem radu.

„Novoizabrani načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić će imati mandat do oktobra naredne godine. Centralna izborna komisija BiH će po službenoj dužnosti obavijestiti sve općinske načelnike u BiH, kao i predsjedavajuće općinskih vijeća da je došlo do imenovanja novog načelnika Općine Stari Grad Sarajevo“, kazao je predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović.

Pored novoimenovanog načelnika Irfana Čengića, uručenju je prisustvovala i Mirsada Smajić, koja je do ovog trenutka obnašala funkciju v.d. načelnika Općine Stari Grad, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Damir Saračević, općinski vijećnici Vedad Deljković, Alma Jašarević, te Seid Škaljić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad.

Predsjedavajući Škaljić izrazio je zadovoljstvo što Općina Stari Grad nakon dužeg perioda ima novog načelnika. „Od danas Općina Stari Grad Sarajevo radi u punom kapacitetu sa novoizabranim načelnikom Irfanom Čengićem. Građani mogu očekivati da će se odmah početi sa radom. Ova institucija sada stoji na dvije noge, jedan dio je Općinski načelnik, drugi Općinsko vijeće, te će tako zajedno koračati naprijed sa dobrim projektima“, poručio je predsjedavajući Škaljić.

Podsjećamo, današnjem događaju prethodio je Referendum o opozivu prethodnog općinskog načelnika održan 23.07.2023. godine, a zatim i Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo održani 29.10.2023. godine. Od osamostaljenja Bosne i Hercegovine, Irfan Čengić je sedmi načelnik Općine Stari Grad Sarajevo.

(Aldin B.)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.