8.11.2023. 21:15
0
Irfan Čengić: Nisam miljenik SDP-a, mislim da je i porodica Dine Merlina bila na našoj strani
FOTO: facebook
Irfan Čengić, novoizabrani načelnik Općine Stari Grad u Sarajevu, komentarisao je Izvještaj Evropske komisije o napretku naše zemlje i uslovnom otvaranju pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.

- Ništa se specijalno nije desilo, kada pogledate izvještaj ima pozitivnih napredaka, ali i kritika. Izvještaj nije ništa posebno, ovo je samo početak. Vjerujem da će nam otvoriti pregovore kada budu željeli, isto kao što su nam poklonili status kandidata mogli su i ovo - rekao je Čengić za Hayat.

Čengić je naveo kako Bosna i Hercegovina 25 godina ima razgovore sa EU. 

- To su fiktivni uslovi koji se odjednom pojave. Jedva čekam da otvorimo pregovore. Imate Ukrajinu koja ne kontroliše dio svoje teritorije, pokazuje da su čisto političke odluke koje nemaju utemeljenje osim što postavljaju uslove. 

Ubijeđen sam da ćemo dobiti otvaranje pregovora, ali kao odnos političke atmosfere u Briselu i tek onda počinje pravi posao - istakao je Čengić.

Inače, Čengić još nije preuzeo dužnost načelnike Općine Stari Grad Sarajevo. Smatra da je napetost velika, te da ima i odgovornosti i otežavajućih okolnosti.

- Nisam miljenik u stranci, kada ne budem imao podršku neću se ni baviti politikom. Kandidovat ću se i na narednim izborima ako budem dobro radio posao i ako budem imao podršku. U pobjedu nisam imao sumnju već bojazan da se ne opustimo previše. Ja ne volim potcjenjivati nikoga i to je rezultat ovoga što smo dobili na kraju izbora - kazao je on.

Voditeljica Hayata je konstatovala kako je bilo komentara da bi ga u toj općini mogao pobijediti samo Dino Merlin, Čengić je odgovorio:

- Srećom, mislim da je i porodica na našoj strani.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.