16.8.2023. 10:19
2
Ministar Bečarević o spornom filmu u kojem veličaju četnike: Svi trebaju dati ostavke
FOTO: Skupština KS
Burne reakcije na društvenim mrežama izazvala je skandalozna odluka rukovodstva SFF-a da jučer dopusti prezentaciju četničke serije i filma „Heroji Halijarda“ reditelja Radoša Bajića, a prve zvanične reakcije pristižu i od političkih predstavnika.

- Smatram da svi trebaju dati ostavke. Nakon blamaže sa početkom festivala i bez trunke empatije ovo je vrhunac brutalnosti prema ovom gradu. Sramotno uz besmisleno obrazloženje, propust. Ovo nije propust ovo je namjera da se svi ponize u ovom gradu. Ostavke i ne objašnjavajte više ništa - kazao je Almir Bečarević, ministar komunalne privrede, insfrastrukture, prostornog uređenja i zaštite KS, prenosi Avaz.

U okviru programa Sarajevo Film Festivala održan "Cinelink Drama Showcase Telekoma Srbija". Jedan od predstavljenih projekata bio je film Radoša Bajića “Heroji Halijarda”, o kojem je prisutnima govorio Nedeljko Bajić, producent filma i direktor produkcije Constrast studios.

(Elmedina H.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.