21.8.2023. 13:07
0
SDA: Dodik ne može blokirati plaće, neka Nikšić neistinama ne pravda što mu ide na noge
Stranka demokratske akcije oglasila se povodom najavljenog sastanka vođa stranaka "Trojke" te predsjednika SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorada Dodika i Dragana Čovića sutra u Istočnom Sarajevu.

- Predsjednik SDP-a i nametnuti federalni premijer Nermin Nikšić ne ide ponovo na noge Miloradu Dodiku zbog, kako to tvrdi, brige za radom institucija, budžetskih isplata, evropskog puta ili infrastrukturnih projekata. Radi to da bi sačuvao svoju fotelju i stranku u vlasti, navodi se u saopćenju SDA.

- Ne može Dodik, čak i da mu Nikšićev SDP ne izglasa novog ministra finansija u jeku SNSD-ovog udara na ustavni poredak, ugroziti isplatu plaća jer je izmjenama Zakona o finansiranju institucija BiH trajno onemogućena blokada budžetskih isplata.

Svjestan je te činjenice i Nikšić, ali osim pokušaja zastrašivanja policajaca i vojnika da će ostati bez plaća nije u stanju ponuditi smisleniji argument kojim će opravdati svoj servilni odnos prema SNSD-u i HDZ-u.

Posebno je licemjerna Nikšićeva navodna briga za reformskim zakonima i projektima koje Dodik blokira, s obzirom na to da je mehanizme blokiranja svih procesa Dodiku isporučio upravo SDP izborom četvrtog delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predajom ključnih poluga u državnoj vlasti.

Ti ustupci, kao i pristanak na gradnju Istočne gasne interkonekcije bez državnog zakona o gasu, predaja Uprave za indirektno oporezivanje i izdvajanje 70 miliona KM za zgradu u Banjoj Luci, isporučivanje OSA-e i ukidanje zabrane ulaska u BiH velikosrpskim agitatorima, prihvatanje amandmana kojima su obesmišljeni ranije napisani evropski zakoni samo su dio ukupne cijene kojom su Nikšić i "Trojka" platili svoje fotelje, saopćeno je iz SDA.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.