21.8.2023. 18:36
0
Magazinović: Dogovor nije ispoštovan, ne postoje uslovi za imenovanje novog ministra finansija
Ukoliko Vijeće ministara u narednim danima usvoji zakone na način kako to od nas traži EU, spremni smo odmah zakazati novu sjednicu Predstavničkog doma na kojoj se osim pomenutih zakona mogu naći i drugi materijali, rekao je on

Informisan sam da je za sutra u 11h, prije početka sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, zakazana sjednica Komisije za izbor Vijeća ministara na kojoj treba biti učinjen prvi korak u imenovanju novog ministra finansija.

Ovako je svoje obraćanje na društvenim mrežama započeo zastupnik SDP u PD PSBiH Saša Magazinović.

- U tome ne bi bilo ništa sporno da dogovor nije bio da na istoj sjednici Parlamenta budu razmatrani i dodatni evropski zakoni osim onih koji su već u proceduri. Nažalost, sjednica Vijeća ministara umjesto prije sjednice Parlamenta je zakazana za dan poslije. Jedino što smo dobili kao dodatni materijal je prijedlog imenovanja novog ministra, navodi on i dodaje:

- To znači da dogovor nije ispoštovan i da ne postoje uslovi da novi ministar sutra bude potvrđen u Parlamentu. Ukoliko Vijeće ministara u narednim danima usvoji zakone na način kako to od nas traži EU, spremni smo odmah zakazati novu sjednicu Predstavničkog doma na kojoj se osim pomenutih zakona mogu naći i drugi materijali.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.