22.8.2023. 17:14
0
Granični policajac Emir Škaljo koji je pucao po Ilidži ostaje u pritvoru još dva mjeseca!
Općinski sud u Sarajevu produžio je na prijedlog Tužilaštva KS za još dva mjeseca pritvor graničnom policajcu iz Zenice Emiru Škalji, koji je u prije mjesec pucao na Ilidži.

Napao dvije osobe

Njemu je pritvor predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Osumnjičeni se tereti za izazivanje opće opasnosti, nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari i nanošenje teške tjelesne povrede.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je da je Škaljo uhapšen u četvrtak u 19.45 sati u ulici Edhema Eke Džubura. Prethodno, PU Ilidža zaprimila je prijavu da je u toj ulici došlo do fizičkog sukoba više osoba i upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se Škaljo bez ikakvog povoda sukobio s dvije osobe, koristeći fizičku snagu i biber-sprej, pri čemu je nanio teške tjelesne povrede 37-godišnjem M. K., dok je jedan maloljetnik zadobio lakše tjelesne povrede. Obojici je prvu pomoć ukazala ekipa Hitne pomoći te su prebačeni u UKC Sarajevo na daljnju obradu.

Škaljo je upotrijebio vatreno oružje, ispalivši jedan hitac iz pištolja, pri čemu nije bilo povrijeđenih osoba, dok je upotrebom podesnih predmeta pričinio materijalnu štetu na tri parkirana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjećamo, Škaljo je odranije poznat organima gonjenja. Kako je "Dnevni avaz" pisao još 2015. godine, Škaljo je bio suspendiran zbog toga što je tada maloljetnu A. S., s kojom je živio u vanbračnoj zajednici, držao zaključanu, pri tome joj nanoseći tjelesne povrede.

Suspendiran je

Disciplinska komisija Granične policije (GP) BiH ga je tada sankcionirala novčanom kaznom u visini od 30 posto od osnovne mjesečne plaće u trajanju od pet mjeseci.

Protiv njega je, kako nam je rečeno, pokrenut novi postupak i suspendiran je, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.