29.8.2023. 15:05
0
Predložen pritvor za dvije osobe zbog nasilja nad djetetom
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za ženu čiji su inicijali S.L. (32) i muškarca D.B. (33), oboje iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili nasilje nad djetetom.

Određivanje mjere pritvora predloženo je Osnovnom sudu u Gradišci nakon ispitivanja osumnjičenih lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

"Osumnjičena lica su od maja do 27. avgusta ugrozili spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje djeteta", navodi se u saopštenju.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci, navodi BHRT.ba

(Mubina Lj.I.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.