1.9.2023. 10:02
0
Mijatović o protestima Dodikovih pristaša na "granici": Nemojte sebe i svoju djecu stavljati kao živi štit njihovih promašaja, "lideri" neka plaćaju svoje fakture
Zamjenik premijera Federacije BiH i ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku povodom današnjih protesta podrške Miloradu Dodiku na entitetskoj liniji.

"Velika je laž sve ono što se već tri decenije promoviše kroz etnonacionalne politike. Ta velika laž je napravila od svih nas siromašan i tužan narod.

Današnja najava mitinga na međuentitetskim linijama nije ništa drugo nego još jedna velika laž.

Kažu: "Srbi nisu dobrodošli u Sarajevo”, e pa koliko to Sarajevo ne voli Srbe najbolje se vidi na meni. Ja Srbin iz Banje Luke sam zamjenik premijera i ministar u tom istom Sarajevu, koje kako kažete ne voli Srbe.

Ja razumijem Dodikove pristalice oni njemu duguju sve, zaposlio ih je, dao im je moć, dao im je život, bez njega oni ne bi postojali, ali te iste molim samo da pitaju svoje komšije, prijatelje, porodicu kako žive.

Sarajevo je moj i naš glavni grad, Banja Luka je moj i naš grad, a proći će i ovaj još jedan karneval ludila koji se kreira samo, jer se građanima ne može ponuditi bolji život.

Ljudi moj dobri gledajte u ljude sa kojim živite u ovoj zemlji, "lideri" neka plaćaju svoje fakture, nemojte sebe i svoju djecu stavljati kao živi štit njihovih promašaja.

Ovo je naša zemlje, svih nas, ovo su naši gradovi i naše institucije.

Nije Bosna i Hercegovina kriva, nisu građani krivi, nije Sarajevo krivo, nije Banja Luka kriva, krivi su oni koji se liderima nazivaju, a koji su spremni okrenuti naroda jedan na drugi da bi sačuvali vlast", napisao je Mijatović na Facebooku, prenosi Avaz.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.