18.12.2023. 12:59
2
Dodik se obrušio na Vojina Mijatovića zbog izbora u Srbiji: "To je čovjek s krizom identiteta. Poturica i izdajnik"
FOTO: SB/ARHIV
Predsjednik RS Milorad Dodik ponovo se obrušio na Vojina Mijtovića, potpredsjednika SDP-a i ministra u Vladi FBiH.

Ovaj put Dodiku je zasmetala Mijatovićeva poruka glasačima iz BiH koji su učestvovali na izborima u Srbiji. On je rekao da se uzalud dodvoravaju i da će opet biti Bosanci. Mijatovićev stav jeste da državljani BiH ne trebaju da kroje izborne rezultate u drugoj državi. To se nije svidjelo Dodiku koji je lobirao da što više ljudi izađe na izbore, piše Raport. 

"Političkom scenom BiH protutnjalo je mnogo budala, ali apsolutni pobjednik u toj kategoriji je Vojin Mijatović. Čovjek s krizom identiteta i prodana duša, koja svoj nemoral želi da nametne svima, ali na toliko tužan način da je već svima postao smiješan.

Izjavom da mi iz RS 'džaba glasamo u Srbiji i da ćemo uvijek biti Bosanci', Mijatović pokušava da nam ospori pravo da se osjećamo kao Srbi. On se može osjećati kako god hoće i da se svrsta u bilo koju kategoriju", rekao je Dodik.

On smatra da je 'tvrdnja o Bosancima istorijski istrošena fraza još od Kalaja'.

"I koliko god težio da on bude Bosanac, samo je proizvod neuspjelog etnoinženjeringa.

Tanka je linija između toga da se razluči šta Vojin zapravo želi da dokaže više, da je Bosanac ili da nije Srbin. I u tom svom dokazivanju, on je agresivan, ciničan i glasan i sve to samo da sakrije da su i Srbi i Bošnjaci shvatili da on identitetski nije ništa, nego samo još jedan izdajnik", naveo je Dodik.

Onda je nastavio vrijeđati Mijatovića.

"Mijatović je klasični primjer poturice i prodanih Srba, kojih je kroz istoriju bilo. Odmah po padu pod Turske, bilo je onih koji su promijenili vjeru. Kad su došli Austrougari, njima su služili. Kad su stigle ustaše, s njima su sarađivali. Kao što to radi Vojin. Sreća, bilo ih je malo i uvijek su bili izuzetak u našem narodu. Baš kao što je i Vojin", naveo je Dodik.

(Erna H.) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.