6.9.2023. 16:24
0
Mundobasket: Kanada pobijedila Slovenija. Dončić isključen. Za finale sa Srbijom
Košarkaši Kanade savladali su u četvrtfinalnom dvoboju reprezentaciju Slovenija, bilo je 100:89 na kraju.

Kanađani će tako u polufinalu na megdan Srbiji, kojoj je današnji trijumf Kanade osigurao i plasman na Olimpijske igre u Parizu narednog ljeta.

Prvo poluvrijeme je bilo fenomenalno i vjerovatno najbolje na cijelokupnom dosadašnjem prvenstvu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu i pogađale su iz svih pozicija, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 50:50.

Ipak, treća četvrtina donijela je furioznu igru Kanade koja je stekla veliku značajnu prednost od devet poena, što su do kraja susreta bez većih problema zadržali.

Najefikasniji u redovima Kanade bio je Shai Gilgeous-Alexander sa 31 poenom, a istakao se i RJ Barrett sa 24 ubačaja.

U redovima Slovenije prvo ime bio je Luka Dončić sa 26 poena, a koji je iskjlučen sredinom četvrte četvrtine zbog dvije tehničke greške.

Raspoložen je bio i Klemen Prepelič sa 22 ubačaja, ali sve to nije bilo dovoljno Slovencima za naprave podvig.

Polufinalni okršaji zakazani su za petak u 10:45 i 14:40, a prvi će na parket košarkaši Srbije i Kanade. U drugom polufinalu snage će odmjeriti SAD i Njemačka.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.