10.9.2023. 18:14
0
Predsjednik RS-a Milorad Dodik čestitao Srbiji nakon poraza u finalu SP: Oglasio se i ministar Konaković i čestitao Njemačkoj na osvojenom turniru
Reprezentacija Srbije poražena je u finalu Svjetskog prvenstva u košarci od Njemačke. Na kraju dramatične igre u Manili Nijemci su pobijedili selekciju Srbije rezultatom 83:77.

Iako je Srbija druga košarkaška sila, ali je izgubila, politički lider bosanskih Srba Milorad Dodik oglasio se i čestitao im "pobjedu".

"Vi ste naši zlatni momci i u Srbiju se vraćate kao šampioni! Pokazali ste kako se bori za grb i zastavu, za svoju zemlju i zbog toga ste istinski pobjednici.

Još jednom ste svijetom pronijeli ime Srbije i naš narod ste predstavljali na najbolji mogući način i zbog toga vam veliko hvala!

U ime RS i u lično ime upućujem čestitke selektoru Svetislavu Pešiću, igračima, stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije na velikom uspjehu", objavio je Dodik na društvenim mrežama.



Čestitku Njemačkoj uputio je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.



(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.