14.9.2023. 14:53
0
Odobreno šest miliona KM za nabavku vozila za OSA-u te 18 miliona KM za specijalnu opremu
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabavka službenih specijaliziranih vozila za potrebe Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine" za period 2024. - 2026. godine, u ukupnom iznosu šest miliona KM.

Finansijska sredstva namijenjena su za kupovinu 100 putničkih motornih vozila i dva kombi vozila.

Ovaj višegodišnji projekt bit će finansiran iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, i to sa po 2,5 miliona KM u 2024. i 2025. godini te s milion KM u 2026. godini.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabavka i nadogradnja specijalne opreme za potrebe Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine" za period od 2024. do 2026. godine, u ukupnom iznosu 18 miliona KM.

Sredstva su namijenjena za nabavu elektronskih sistema za prikupljanje podataka i nadogradnju sistema za nadzor telekomunikacija i interneta.

Višegodišnji projekt bit će finansiran iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obveza BiH, i to s po šest miliona KM tokom tri godine provedbe, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.