18.9.2023. 12:48
0
Ministarstvo zdravstva KS će u potpunosti finansirati 71 specijalizaciju
Ministarstvo zdravstva KS ostaje posvećeno podršci obrazovanju i razvoju zdravstvenih kadrova, poručuju iz ministarstva.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo će u 2023. godini finansirati 71 specijalizaciju za javne zdravstvene ustanove, a sredstva za ovu namjenu su obebijeđena u budžetu KS za 2023. godinu. Danas je Ministarstvo potpisalo ugovore s direktorima javnih zdravstvenih ustanova u kojim će se ove specijalizacije vršiti.

Specijalizacije su dodijeljene na sljedeći način:

- JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo: 31 specijalizacija,

- JU Opća bolnica "prim.dr. Abdulah Nakaš": 26 specijalizacija,

- JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS: jedna specijalizacija,

- JU Zavod za javno zdravstvo KS: četiri specijalizacije,

- JU Zavod za medicinu rada KS: dvije specijalizacije,

- JU Hitna medicinska pomoć: tri specijalizacije, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu: četiri specijalizacije.

Ministarstvo zdravstva je za ove namjene obezbijedilo ukupno 4.000.000 KM.

Iz resornog ministarstva na pominju da će za finansiranje dodatnih specijalizacija, koje nisu obuhvaćene budžetom KS za 2023. godinu, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo morati preraspodijeliti sredstva u Finansijskom planu za ovu godinu. Ovime će se omogućiti početak finansiranja još 72 specijalizacije i 25 subspecijalizacija.

- Ministarstvo zdravstva KS ostaje posvećeno podršci obrazovanju i razvoju zdravstvenih kadrova u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvene usluge u našem kantonu - poručuju iz ministarstva, prenosi Avaz.ba.

(Mubina Lj.I.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.