4.10.2023. 15:56
0
U Brčkom se pretražuje bunar u dvorištu kuće, traže se ostaci žrtava rata
Ovih je dana javnost je iznenadila vijest da su iz avlije ispred kuće porodice Mraović u centru Brčkog, ispod fontane, ekshumirane kosti bošnjačke žrtve ubijene tokom genocida 1995. godine. No, kako je potvrđeno za portal N1 iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine danas se na području Brčkog izvodi čišćenje bunara u dvorištu jedne privatna kuće u naselju Meraje.

Ovu informaciju nam je potvrdila glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH, Emza Fazlić.

Naime, kako nam je kazala Fazlić pretražiti će se bunar dubine od sedam metara.

“Radi se o dvorištu kuće u privatnom vlasništvu u kojem se pretražuje bunar. Još uvijek nemamo previše informacija, no ono što sada znamo pretpostavlja se da bi na ovom lokalitetu mogli naći posmrtni ostaci jedne ili dvije žrtve proteklog rata”, kazala nam je Fazlić.

Između ostalog, kazala nam je da trenutno ide jako sporo. Trenutno je iskopano 2, 5 metra i vjerovatno se neće danas završiti.

“Do sada nisu pronađeni posmrtni ostaci”, zaključila je Fazlić.

Podsjetimo, u proteklom periodu iz avlije ispred kuće porodice Mraović u centru Brčkog, ispod fontane, ekshumirane kosti bošnjačke žrtve ubijene tokom genocida 1995. godine. Ekipa Stava razgovarala je s članovima porodice koji su prijavili bivšeg muža, odnosno oca, doktora Nebojšu Mraovića, za kojeg se sumnja da je skrio kosti pronađene ispod jedne od fontana.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.