26.10.2023. 14:18
0
Slavo Kukić: "Konaković je u pravu. Ne mislim da u BiH teče med i mlijeko, ali upozorenje iz Italije je igra obavještajnih službi"
Univerzitetski profesor i bh. akademik Slavo Kukić gostovao je u Danu uživo na N1, gdje je komentarisao aktuelnu političku situaciju i odnose kako u BiH, tako i u svijetu.

Na pitanje kako komentariše pojačane mjere sigurnosti u BiH u svjetlu situacije na Bliskom istoku, a pogotovo u vezi navoda italijanskih medija, odnosno obavještajnih službi, da na Balkanu ima oko 20 terorističkih ćelija, a u tim navodima se pominje i Bosna i Hercegovina, Kukić odgovara: 

- Kao građaninu ove zemlje, koji je svaki dan u prilici da te različite "terorističke grupe" sreće u različitim dijelovima zemlje, nešto mi ne djeluje pretjerano ozbiljno upozorenje koje je došlo iz Italije. Naprotiv, to je jedna igra obavještajnih službi motivirana ovim ili onim razlozima, i mislim da je reakcija gospodina Konakovića potpuno na mjestu. Naravno, pri tome ne mislim da u BiH teče med i mlijeko... Naprotiv, imate ljudi koji, da tako kažem, žele gužvu od koje mogu profitirati. Ali da se radi o nekakvim "spavačima" o kojima govori Milorad Dodik, ni to mi ne djeluje ozbiljno. Osim toga, sigurnosne službe u BiH, i na državnoj i na entitetskoj razini, po onome što ja znam, rade svoj posao, barem što se tog dijela tiče. Tako da Italijani mogu biti bez ikakve brige kad je u pitanju Bosna i Hercegovina. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.