28.10.2023. 14:19
0
Benjamina Karić čestitala Ministarstvu vanjskih poslova BiH: “Hvala vam što ste nam omogućili da svijetom hodamo podignute glave”
FOTO: N1
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na svom Facebook profilu osvrnula se na sinoćnje glasanje BiH u UN-u.

– Bosna i Hercegovina je na pravoj strani historije! Mala zemlja, dobri ljudi, veliko srce!

Ova “mala” država sinoć je pokazala da ima srce veliko k’o kontinet! Hrabro i dostojanstveno smo podržali rezoluciju o UN-a kojom se poziva na primirje u Pojasu Gaze, pružanje pomoći stanovnicima i zaštitu civila, napisala je ona.

– Vrhunska, diplomatska odluka Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i ministra Elmedin Konakovic. Pokazan visok stepen profesionalizma i principijelnosti u odluci da Bosna i Hercegovina podrži i rezoluciju i osudi napad Hamasa.

Neki potezi na vanjskom polju obilježe državu za decenije. Takva je bila sinoćnja odluka MVP BiH da se podrži rezolucija u UN-u.

Čestitam i hvala vam što ste nam svojom instrukcijom za glasanje omogućili da možemo podignute glave hodati svijetom.

Trenutno svjedočimo svijetlom razdoblju bh. diplomatije, zaključila je Karić.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.