6.11.2023. 18:32
1
Tri vijećnika NES-a u Općini Stari Grad prešli u Narod i pravdu
Nakon što su završeni prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo na kojima je pobijedio Irfan Čengić (SDP) došlo je do političkih preslagivanja te su tri vijećnika NES-a prešla u NiP, koji je trenutno najbrojniji Klub u Općinskom vijeću Stari Grad.

Naime, nakon provedenog opoziva u julu ove godine, klub Narodnog Evropskog Saveza (NES) u Općinskom vijeću Stari Grad napustili su vijećnici Husein Holjan, Amrudin Džanović, Emina Kiseljaković, Alija Begić i Seid Škaljić.

Ovim povodom oglasio se šef kluba vijećnika Naroda i Pravde u OV Stari Grad, Emir Bićo, .

"Pored vijećnika Alije Begića, Amrudina Džanovića i Ajdina Holjana koji su u proteklom periodu pristupili NiP-u i na taj način dodatno kapacitirali i ojačali naš klub vijećnika, u proteklih nekoliko mjeseci primjetno je povećanje broja članova NiP-a Stari Grad, kao i povećan interes za aktivnostima koje provodimo kao Opštinski odbor. Ponosni smo što su građani prepoznali da smo politička opcija koja zaslužuje njihovo povjerenje, te slobodno mogu reći da smo najbrže rastući politički projekat u Bosni i Hercegovini", rekao je Bićo.

Dodao je da je siguran da će uz dosadašnje vijećnike NiP- i novoizabranog načelnika Irfana Čengića u vrlo kratkom roku kreirati ugodniji ambijent za život građana Starog Grada.

Nakon što se završe sve zakonom propisane procedure, potvrđene i konačne rezultate Prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Centralna izborna komisja BiH je dužna objaviti najkasnije 30 dana od dana održavanja izbora.

Nakon objave konačnih rezultata i polaganja svečane zakletve, očekuje se da će novoizabrani načelnik Irfan Čengić u saradnji sa rukovodstvom Općinskog vijeća u što kraćem roku zakazati radnu sjednicu, te na taj način početi sa implementacijom svog predizbornog programa.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.