18.11.2023. 22:52
2
Oštra poruka "Trojci" iz DF-a: Sram vas bilo izdajnici, u BiH mogu ući zločinci ali ne i Palestinci
Vijeće ministara BiH večeras nije donijelo odluku da državljani Palestine mogu ući u Bosnu i Hercegovinu. Za odluku nije bilo kvoruma jer ministri iz reda Srba nisu glasali.

Iz Demokratske fronte reagovali su na takvu odluku Vijeća ministara upućujući kritike na račun vladajuće koalicije, a naročito Trojke.

"Može li se “susramljeno” zaspati Forto, Konakoviću kad ćemo na utakmicu u Laktaše pa do destilerije da se grlimo sa Dodikom, Nikšiću može li još koji kompromis da postignemo, da sagnemo leđa, povijemo kičmu? Sram vas i stid bilo za ovu situaciju, treba li BH državljani da sada ostave svoje najmilije na cjedilu", poručio je šef Kluba zastupnika u DF-a u Federalnom parlamentu Mahir Mešalić.

"Uradite još koji kompromis, dame i gospodo oktroisani, jedva čekam da sutra čujem inicijative Magazinovića, Ćudićke i Kojovića o visini snijega na Jahorini. Teško nama s vama", dodao je Mešlić.

Zlatan Begić, zastupnik u Državnom parlamentu kazao je kako su došli novi pregovarači, isporučili sve, nemaju nikakav utjecaj, doveli nas u poziciju da zavisimo od milosti neprijatelja ove zemlje.

"Godinama ćemo se susretati sa posljedicama izdajničkih poteza trojkaša. Ovo je jedna od njih. Nije država lopta, niti igra", kazao je Begić.

"Kad vas sljedeći put pitaju da kažete šta je to konkretno Trojka dala Dodiku i Čoviću, možete im recimo kao primjer navesti da su dali da nam u zemlju mogu ući ruski špijuni i lobisti, Karadžićevi advokati, strani državljani koji negiraju ratne zločine pa i samo državu BiH, ali ne može ući dijete iz Palestine, koje bježi od granata, čiji su majka i dedo naši državljani", napisao je na društvenoj mreži X Albin Zuhrić zastupnik u Skupštini KS.

(Ajdin B.)

DF
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.