21.11.2023. 11:13
2
Palestinska zajednica u BiH: Zašto Ćamil Duraković, Munira Subašić, Emir Suljagić šute? Da li je utjecaj povezanosti MC Potočari sa Svjetskim jevrejskim kongresom toliko jak da Srebreničani zatvore oči...
- Udruženje Palestinska zajednica u BiH je iznenađena da je, od početka izraelske agresije pa do danas, izostala podrška narodu Palestine od onih od kojih smo je najviše očekivali i koji su preživjeli golgotu sa kojom se danas suočava naš narod, od naše braće iz Srebrenice - saopćili su iz Udruženja.

- Ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković, direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić, predsjednica Udruženja Majki Srebrenice Munira Subašić i zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić mogu nijemo posmatrati snimke iz Palestine. Da li je utjecaj povezanosti MC Potočari sa Svjetskim jevrejskim kongresom toliko jak da Srebreničani zatvore oči nad slikama koje iz Palestine gledamo svaki dan? - upitali su iz Udruženja i dodali:

- Udruženje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini osjeća potrebu da se, za nesebičnu pomoć i podršku narodu Države Palestine još jednom zahvali ministrima u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Elmedinu Konakoviću i Sevlidu Hurtiću, njihovim najbližim saradnicima, ambasadoru Države Katar i njegovim saradnicima, osoblju Međunarodnog aerodroma Sarajevo i pripadnicima Jedinice Granične policije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Udruženje Palestinska zajednica u BiH zahvaljuje se i pripadnicima medijskih kuća koji sve ovo vrijeme profesionalno i nepristrasno izvještavaju o trenutnoj situaciji u Palestini.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.