22.11.2023. 9:19
0
Industrijski div obustavio proizvodnju u FBiH - Otpušteni svi radnici: Prošle godine bili među deset najvećih izvoznika iz BiH
Prošle godine fabrika silicijuma Metallhege Silicon Mrkonjić Grad je prema riječima direktorice ove kompanije Jelene Kuridže bila među 10 najvećih izvoznika iz Bosne i Hercegovine, a danas otpušta radnike.

Metallhege Silicon je prije 10 mjeseci obustavila proizvodnju, a sada su otpušteni svi radnici u radnoj jedinici u Jajcu.

- Informacija o otpuštanju 110 radnika je nažalost tačna i odnosi se na našu fabriku silicijuma u Jajcu. Proizvodnja je obustavljena prije 10 mjeseci. Kroz sav taj period pokušavali smo naći rješenje za visoku cijenu električne energije u poređenju sa onom koju plaćaju evropski konkurenti, kako u FBiH, tako i u RS-u - kaže Kuridža za Capital.ba.

Tokom perioda zastoja, tvrdi Kuridža, odnosno za svih 10 mjeseci od kada je obustavljena proizvodnja, kompanija nije otpuštala radnike i izmirivala je sve ugovorne obaveze.

Kuridža je dodala da se planira pokretanje proizvodnje u centrali u Mrkonjić Gradu i to do kraja decembra ove godine.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.