25.11.2023. 8:01
3
Kabiri: Nijedan Jevrej neće spustiti glavu nakon prijetnji javnih ličnosti koje podržavaju terorizam
FOTO: instagram
Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila na društvenim mrežama da je dobila paket od predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Grosa Kabirija sa zastavama Izraela i porukom da joj neće zaboraviti, on se oglasio na društvenim mrežama.

- Poruka koju sam uputio gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karich je šal "sa Izraelom uživo".

Gradonačelnica insistira na negiranju djela masakra i terora koje je Hamas počinio 7.10.2023., raspirujući duhove protiv jevrejskih zajednica u zemlji i izazuvajući opasnu delegitimizaciju koja će na kraju dovesti do fizičkih povreda Jevreja i Izraelaca u BiH.

Nakon moje legitimne kritike i činjenice da ona nije u stanju da se nosi sa tim, ona, zajedno sa ostalim političarima, vrši pritisak na vlasti da me izoluju i ušutkaju istinu koju zastupam.

Ovaj potez, koji je rezervisan za totalitarne zemlje, neće uspjeti gospođi Karić, nijedan Jevrej neće spustiti glavu nakon prijetnji javnih ličnosti koje podržavaju terorizam, a koje vjeruju da su imune na kritike. Sretan sam što je izraelska zemlja iza mene, zahvaljujem se ambasadorici Izraela u BiH Galit Peleg na nepokolebljivoj podršci i ponosim se svojom zastavom.

Sloboda govora je temeljna u svakoj demokratiji, a ja ću stajati iza svog prava da kažem ono u šta vjerujem. Sa Izraelom uživo - kazao je.



(Aldin B.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.