4.12.2023. 11:03
0
Uplakani prijatelji oprostili se od drugarice Vanje
FOTO: Screenshot/Youtube
Tišina, suze i tužna atmosfera vladali su danas u školi "Johan Hajnrih Pestaloci". Uplakana djeca, uplakani učitelji i roditelji, sa cvijec´em u rukama i pognutim glavama, čekali su u redu da se upišu u knjigu žalosti, koja je jutros otvorena za ubijenu 14-godišnju Vanju Đorđevsku.

Velika slika njenog lika, prekrivena crnom trakom, postavljena je na govornicu ispred ulaza u školu.

"Brate, otišla je. Razumeš? Otišla je", rekla je jedna od djece svojoj drugarici iz razreda, koji je čekao u redu da ostavi posljednju poruku u knjizi žalosti.

I Vanjina učiteljica, koja joj je predavala u osnovnoj školi, a koja je sada u penziji, došla je da se upiše u knjigu.

"Šta da vam kažem, djevojka je bila dobro. Miran, neproblematičan, bila je dijete za primjer. Ovo nas je sve jako pogodilo", rekla je učiteljica sa suzama u očima.

Njen drug iz razreda je takođe rekao da je Vanja bila dobar prijatelj.

"Bila je dobra prijateljica, mirna. Bila je prijatelj sa svima. Sve vreme smo mislili da je negde otišla i da će se vratiti, to nam je davalo nadu. Takav kraj niko nije očekivao", rekla je djevojka.

Danas se u ovoj školi ne zna kako će nastava biti organizovana. Direktorica škole Katerina Atanasova odbila je da da izjavu za Meta.mk.

Načelnik opštine Centar Goran Gerasimovski jutros je došla da oda posljednju počast ubijenoj Vanji.

Iz Opštine Centar obavještavaju da svi građani koji žele da odaju počast mogu doći u osnovnu školu i upisati se u knjigu žalosti. Škola "Johan Hajnrih Pealoci" u saradnji sa nekoliko psihologa spremna je da pruži podršku učenicima i da sa njima komunicira na način koji će svima olakšati da prebrode ovaj tragični događaj.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.