5.12.2023. 11:25
2
Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik dogovarali mutne radnje preko Sky aplikacije: "Da završimo par parcela i započnemo gradnju zgrade, Dragi Bog će dati nafaku..."
FOTO: avaz
Pod plaštom vjere i Islama, Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik dogovarali su mutnje radnje u svojim SKY prepiskama, a koje je objavio Centar za istraživaćko novinarstvo (CIN).

Elmedin Karišik, vlasnik preduzeća “Plaza Group” i Seid Hadžibajrić, sin Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika Općine Stari Grad, su od 2020. do 2021. godine putem Sky aplikacije dijelili informacije o zajedničkim projektima, prenosili uputstva koja im je davao načelnik te podnosili izvještaje o prihodima i raspodjeli zarade od parkinga.

Kako se može vidjeti iz prepiski, parkinzi im nisu bili dovoljni, pa su planirali “završiti” sebi i parcele na kojima bi gradili “aBd 2-3 zgrade”.

Pogledajte ilustrativan prikaz njihove komunikacije koje je objavio CIN.




“Bićes prvi mladi milioner sa Staroga Grada, a na birou kao Šmrk. Ide svaka tri mjeseca da se prijavi na biro. Pa najbolje je biti na birou”, napisao je Karišik Hadžibajriću.

“Ovo možeš isto spasiti tu kod tebe na telefonu, znači kad naplatimo ako Bog da sve biće tvojih 197.300 KM kod mene kojih ću ubaciti na račun. Trebaš mi dati znači jos 2.700 KM da bude ukupno 200.000 KM, to ćemo ako Bog da kad svi ovi plate pa poslije Bajrama napraviti i ugovor i sve i sve staviti u ugovoru”, piše dalje Karišik.

“Hoces li da ti dam ovo u kešu; ili da ti dodam na onaj tvoj račun; vidi sa begom; kako god ti hoćes, brateeee.”, poruke su Karišika Hadžibajriću mlađem.

“Jeste nemaju ništa protiv njega još uvijek konkretno. Zato sam ti ja govorio brate za sve, organizujem ja sve ovdje ti napišem i ti odeš lično kod njega i sve završimo bez telefona bez ičega i ne mogu nas provaliti ama baš ništa”, bio je siguran u svoje nelegalne radnje Karišik.

“Apsolutno se slažem da trebam da imam svoj fokus i obaveze, ali opet ti kazem, ne bih volio mimo tebe da bilo šta pokrećem sam, jer mislim da ne bih dobro prošao i ne vjerujem kako bi se u tome svemu sam snašao… Pričat ćemo svakako aBd o svemu, da skontamo sta ćemo dalje.” piše mlađi Hadžibajrić Karišiku.

“Ja nekako nas vidim da završimo još par parcela i da započnemo gradnju aBd zgrada, makar 2-3 aBd, a onda će biti sve lakše i ti ćeš lakše disati. Boga mi šta god ti odlučiš brate ja se neću ljutiti, samo ti iskreno kažem sta mislim. Ne sumnjam Boga mi sekunde u sve što radiš, a dragi Bog će dati nafaku i biće kako je suđeno svima”, predlaže Hadžibajrić Karišiku.

“Neka nam je svima zdravlje na prvom mjestu, pa onda sve ostalo; Pa mi brate da još jednu ili dvije zgrade napravimo i uradimo aBd za 4 godine, pa i to čovjek ne moze za života da zaradi, a plus masallah jos parkinzi; Opet kažem, ti znaš najbolje šta i na koji način da se radi i kako će se stvari odvijati u budućnosti aBd;”, planira Hadžibajrić.

“Samo brate iskreno, ja ti kažem da ja nikad nikome nisam ništa spomenuo šta radiš i radimo, osim babi, što je logicno hahahaha.”, napisao je Hadžibajrić.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.