5.12.2023. 21:08
0
Konaković, Forto, Hurtić i Helez nisu podržali prijedlog sporazuma sa Frontexom
Ministri Elmedin Konaković, Edin Forto, Sevlid Hurtić i Zukan Helez u Vijeću ministara nisu glasali o Sporazumu za pregovore s Frontexom zbog jedne tačke nacrta. Glasanje je bilo otvoreno do 20 sati.

Kako je potvrđeno za portal "Avaza", ministrima iz reda Bošnjaka sporna je  treća tačka i zbog toga se nisu izjasnili na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH. "Za" su glasali ministri iz SNSD-a i HDZ-a.

- Operativni plan i sve izmjene podliježu saglasnosti Agencije, Bosne i Hercegovine i država članica koje granice sa BiH. Saglasnosti Bosne i Hercegovine podrazumijeva obavezu dobijanja saglasnosti entiteta na čijem prostoru se sprovode aktivnosti iz operativnog plana - navodi se u spornoj tački.

Podsjećamo, prije sjednice Vijeća ministara BiH na kojoj se glasa o otvaranju pregovora s Frontexom dobijene su sve saglasnosti i tekst nacrta je bio usaglašen.

Sastav delegacije BiH za saradnju s Frontexom čine:

Mirko Kuprešaković - šef delegacije, Ermin Pešto - zamjenik šefa delegacije, Ljuban Panić - zamjenik šefa delegacije, Veljko Lazić - glavni inspektor, načelnik Uprave za operacije, Ivo Ramljak, Lejla Hadžić, Miljka Kutić, Boris Jukić, Elvis Kumbarić, Iskra Stojčinović  i Damir Antunović.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.