9.12.2023. 15:42
1
Zaustavljena izgradnja luksuznog kompleksa u Sarajevu: Neće biti Delingovih vila na Crnom Vrhu
Izgradnje stambenog kompleksa u sarajevskom naselju Crni Vrh, koji je planirala tuzlanska kompanija Deling Invest, neće biti.

Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo je s 24 glasa "Za", tri suzdržana i bez glasova "Protiv", donijelo Odluku o stavljanju van snage Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park "Crni Vrh" - izgradnja stambenog ansambla u ulici Omera Stupca, izvještava Indikator.ba.

Nevladine organizacije i udruženja su ovo označili velikom pobjedom građana, koji su tražili da područje ostane zelena oaza u centru Sarajeva. 

Kompanija Deling Invest iz Tuzle planirala je graditi  na Crnom vrhu stambeni kompleks od četiri velike, luksuzne vile na više spratova, sa garažom. 

S tim u vezu predložene su u maju ove godine izmjene i dopune Regulacionog plana "Gradski park-Crni Vrh" u svrhu izgradnje "stambenog ansambla" uz ulicu Omera Stupca. 

Ovim projektom bila je predviđena kaskadna gradnja objekata, sa stepenastim uvlačenjem etaža kako bi se uklopile u kosi teren.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.