22.12.2023. 9:56
0
Dvojica muškaraca iz Jablanice i Mostara glumili policajce pa opljačkali Ukrajinca
FOTO: Bljesak.info/Ilustracija
Odjel kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, lišio je slobode dvije osobe iz Mostara i Jablanice koje su sumnjiče da su, predstavljajući se kao policijski službenici, državljaninu Ukrajine ukrali novac, mobitel te još nekoliko predmeta iz vozila.

Uhićeni su A.K. (1984.) iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘razbojništvo’ i ‘posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga’ te M.K. (2002.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘razbojništvo’.

Osumnjičeni se terete da su 17. rujna ove godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralna cestaM-17, općina Jablanica, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, dodaju iz policije, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prigodom mu otuđili određen iznos novca, mobitel marke “Xaomi Redmi 13C”, te još predmeta iz vozila.

Pretresom obiteljske kuće i pratećih objekata osumnjičenog A.K. u Jablanici, pronađena je određena količina praškaste materija koja asocira na opojnu drogu “Speed”, pribor za preradu droge, bankovna krtica Unicredit banke, te predmeti koji potiču iz izvršenog kaznenog djela.

Protiv osumnjičenih bit će podneseno Izvješće o počinjenom KD nadležnom tužiteljstvu.

Nadalje, Odjel kriminalističke policije proveo je kriminalističku obradu nad osobom inicijala D.M. (1990.) iz Sarajeva, koja se tereti da je 22. listopada 2023. godine u mjestu Bradina, općina Konjic, iz vatrenog oružja “pištolj” pucala na putničko vozilo “Renault Master”, čime je počinila kazano djelo ‘izazivanje opće opasnosti’.

Protiv osumnjičenog bit će podneseno Izvješće Županijskom tužiteljstvu Mostar o počinjenom KD zbog izvršenja KD iz čl. 323. st. 1. ‘izazivanje opće opasnosti’, stoji u policijskom izvješću.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.