7.1.2024. 14:59
1
Oduzeti mobiteli idu na vještačenje, mnogi u strahu: Ko je zvao Ranka Debevca?
Tužilaštvo BiH u narednih nekoliko dana poslat će na vještačenje oduzete mobitele uhapšenih u aferi „Prisluškivanje“ Ranka Debevca, suspendiranog predsjednika Suda BiH, i Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, piše danas Dnevni avaz.

Ovaj dvojac, koji je pritvoren u Vojkovićima, osumnjičen je za prisluškivanje sudija Suda BiH i uposlenika Tužilaštva BiH tokom 2020. godine. No, kako se svjedoci saslušavaju, sve se više nezakonitosti otkriva, prenosi danas Dnevni avaz.

Kako je na ročištu najavila i postupajuća tužiteljica, Tužilaštvo namjerava ispitati najmanje 10 do 15 svjedoka. No, ovaj se spisak, kako se vrše provjere, uveliko širi. Iskaze je već dalo nekoliko svjedoka iz Suda, Tužilaštva i OSA-e, prenosi danas Avaz.

Tužilaštvo, a što smo ranije pisali, provjerava i druga eventualna nezakonita prisluškivanja. Od novinara do političara. Svi su u fokusu, piše Avaz.

Pitanje je dana kada će istraga biti proširena. 

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.