7.1.2024. 18:17
0
Ministar Isak kontaktirao ministra Karana zbog provokacija prema Bošnjacima u RS
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak jutros je stupio u kontakt s ministrom unutrašnjih poslova RS-a Sinišom Karanom, a tema razgovora bili su povratnici u bh. entitetu RS.

Ministar Isak upoznao je ministra Karana kako je Kabineta ministra FMUP-a dobio nekoliko snimaka, objavljenih na društvenim mrežama, gdje se provociraju i zastrašuju povratnici te poručio kako nikome u Bosni i Hercegovini nije u interesu da se podižu tenziju i da se bilo koji građanin osjeća ugroženo na bilo kojem dijelu teritorije naše zemlje.

Od ministra Karana zatražio je da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje se odnose na zaštitu povratnika u bh. entitetu RS.

Ministar Karan informisao je ministra Isaka kako MUP RS poduzima sve aktivnosti da se obezbjedi opšta sigurnost na prostoru bh. entiteta RS.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.