8.1.2024. 19:55
0
Na potezu je Helez: Proslavi neustavnog dana RS-a prisustvovao prvi čovjek OSBiH Gojko Knežević
U zgradi Vlade RS-a u Banjoj Luci danas je upriličen svečani prijem povodom obilježavanja neustavnog dana RS-a. Ovo obilježavanje predstavlja očigledan primjer nepoštivanja odluka Ustavnog suda BiH, što predstavlja krivično djelo.

Međutim političarima u RS-u, zahvaljujući radu Tužilaštva BiH sa Milankom Kajganićem na čelu, to ne predstavlja ama baš nikakav problem.

image

image

image

Međutim, ono što upada u oči je da su skupu prisustvovali i oni koji bi prema zakonima, ali i prema uobičajenim normama ponašanja, trebali biti potpuno izvan politike, a to su oficiri Oružanih snaga BiH. U ovom kršenju UStava BiH i priklanjanju politici Milorada Dodika oficire je predvodio prvi čovjek OSBiH, načelnik Zajedničkog štaba general major Gojko Knežević.

S obzirom da je prvi čovjek OSBiH prisustvovao ovom događaju, ne treba da čudi da su mu se pridružili i njegovi podređeni i to brigadiri Nebojša Bošnjak, Nebojša Janković i Radovan Jović.

Ministar pravde BiH Zukan Helez je prošle sedmice najavio kako će biti kažnjeni svi pripadnici OSBiH koji budu učestvovali u obilježavanju neustavnog dana RS-a. Na fotografijama se jasno vide oficiri OSBiH. Sada samo treba vidjeti da li će Helez imati snage i hrabrosti kazniti ove visokorangirane oficire.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.