10.1.2024. 19:10
1
Nikšić: Murphy pokazao da je diplomata od konkretnih djela
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić osvrnuo se na današnji susret s američkim ambasadorom Michaelom Murphyjem.

"Da je ambasador Michael Murphy iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine imali smo priliku da se uvjerimo u brojnim prilikama. Diplomata osebujnog stila koji se ne ustručava stvari nazivati pravim imenom, dobio je i zvaničnu potvrdu da radi odličan posao u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana provodeći zvaničnu politiku State Departmenta za našu zemlju. Zbog toga je ambasador Michael Murphy za dosadašnji angažman u BiH dobio posebno priznanje koje mu je dodijelio predsjednik Joseph Biden", navodi Nikšić.

"Ambasador Murphy najbolje će znati koliko mu je ovo priznanje i mjesto u grupi odabranih diplomata važno, a ono što mi znamo jeste da je ovo potvrda dobrog puta i konstruktivne politike za Bosnu i Hercegovinu. Ambsador Murphy od kad je došao insistira na tome da se stvari vrlo važne za našu zemlju i njene građane konačno riješe. Posebno cijenimo njegov doprinos na podsticanju aktivnosti u domenu borbe protiv kriminala i korupacije što je u zemlji kakva je BiH vrlo težak i nezahvalan posao.

Ambasador Murphy je do sad u svakom smislu pokazao da je diplomata od konkretnih djela i kao partneri izuzetno cijenimo svaki vid podrške koju on i Sjedinjene Američke Države pružaju našoj zemlji i nama", zaključio je premijer FBiH Nermin Nikšić.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.