14.1.2024. 8:21
2
Mioković o bahatoj Adni Helić: Ovakvi vozači su opasnost za pješake, ali i druge vozače
Nakon brze reakcije sarajevske policije koja je sankcionisala bahatu sarajevsku influensericu, Adnu Helić, zbog nesavjesne vožnje oduzimanjem vozačke dozvola na dva mjeseca i kaznom od 400 KM, reagirao je i Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

- Brza reakcija policije zbog nesavjesne vožnje ali i njene promocije za svaku je pohvalu. Nadam se da će biti još puno brzih i efikasnih reakcija poput ove. Ovo je način na koji policija svojom efikasnošću popravlja percepciju građana o stanju sigurnosti u Kantonu Sarajevo, ali i Federaciji BiH. Sigurnost u saobraćaju je važna i ne smijemo dopuštati bahato ponašanje, a pogotovo ne ono koje se još javno iskazuje.

Moramo dići saobraćajnu kulturu na veći nivo. S tim ciljem nastavit ćemo raditi na poboljšanju postojećih i stvaranju novih biciklističkih i pješačkih zona te na poboljšanju gradskog saobraćaja da što više ljudi motiviramo za pješačenje, bicikliranje i vožnju javnim prevoznim sredstvima, a policiju pozivamo da poduzme hitne korake kako bi se osigurala sigurnost saobraćajnica, posebno u naseljenim područjima. Neophodno je sankcionirati nesavjesna ponašanja, od nepoštivanja brzine pa do korištenja mobitela u toku vožnje ili nepropisnog prevoza djece.

Glavni akteri saobraćaja su pješaci, biciklisti i gradski saobraćaj i njima sve mora biti podređeno. Neoprezni i nesavjesni vozači opasnost su kako za pješake, tako i za druge vozače. Samo njihovom strogom kontrolom naše ulice možemo učiniti sigurnijima - naveo je Dragan Mioković.

Podsjetimo, influenserica Adna Helić svoju bahatu vožnju snimala je za svoj Instagram Story. Ona je javno objavljivala bahatu vožnju po cijelom gradu na svom Instagram storyju, i to u više navrata.

Nakon što je novčano kažnjena i nakon što joj je oduzeta vozačka dozvola, nastavila je dalje sa svojim bahatim ponašanjem, pa je na društvenim mrežama ismijavala policiju koja joj je oduzela vozačku, a samim tim i sve savjesne građane Sarajeva.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.