2.2.2024. 20:10
0
Majka Melihe Lisak koja je umrla od koronavirusa: Moju Melihu su priključili na taj "malina respirator"
Meliha Lisak, trudnica iz Visokog, preminula je u aprilu 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Ona je bolova od koronavirusa.

Meliha je bila zaražena koronavirusom i bila je u sedmom mjesecu trudnoće. Njena majka Zikreta Mujdžić, koja živi u Njemačkoj, nikada se nije pomirila s činjenicom da joj iz KCUS-a nisu, kako kaže, davali tačne i istinite informacije o stanju u kojem se nalazi njena kćerka.

- Kad god smo zvali da pitamo za Melihino stanje, govorili su nam da je dobro i da joj ništa ne treba. U jednom trenutku su nam samo kazali da će je „malo priključiti na respirator“. Priključili su je na taj „malina respirator“. Više se nismo čuli s njom - kazala je Zikreta Mujdžić za „Dnevni avaz“.

- Kad se sjetim kako su mi govorili na telefon da je s njom sve uredu, da je dobro... Kad god sam ih zvala i pitala za Melihu, govorili su mi da je dobro i da nema potrebe da ja dolazim. Ona se žalila na bolove u leđima, bila je pozitivna na koronavirus, a smjestili su je nagu, bez odjeće, pored muškarca koji je imao proširenje vena - govori kroz suze Zikreta.

S obzirom na to da je Melihi oduzet telefon, porodica je s njom komunicirala putem telefona muškarca s kojim je Meliha bila smještena u sobu, a Zikreta dodaje da je brine i činjenica da nema istrage u vezi s informacijama koje su mediji objavili, odnosno da se dokumentacija preminulih pacijenata od koronavirusa koji su bili hospitalizirani u KCUS-u falsificirala.

- Dok smo mi zvali svaki dan, po ne znam koliko puta, a imam te snimke, govorili su da ona nikad nije imala povišenu temperaturu. Eh, sad, lako im je otkucati papir i lagati nešto na papiru. Oni su slagali, sve je to moguće. Ranije su sve slagali i lažu, mogu da pišu šta hoće. Nikad nam nisu dali ni njene nalaze, samo su napisali na papir da je to uzrokovala visoka temperatura. Međutim, kad god smo zvali i pitali ima li temperaturu, bilo nam je rečeno da nema, stabilno je stanje, dobro je, ustaje, komunikativna - rekla je Mujdžić.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.