14.2.2024. 13:53
0
SDA USK: Usaglašena politička platforma "Zajedno za Veliku Kladušu"
FOTO: ilustracija
U prostorijama SDA sinoć je u Krajini održan sastanak DNZ BiH - Krajiška stranka, Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS), Demokratske fronte (DF), Stranke demokratske akcije (SDA) i Nezavisne liste, na kojem je tema razgovora bila politička platforma i aktivnosti oko izbora zajedničkog kandidata za načelnika na predstojećim Lokalnim izborima, saopćeno je iz SDA Unsko-sanskog kantona.

– Stranke su postigle načelni dogovor oko Političke platforme “Zajedno za Veliku Kladušu” koja ima za cilj zajedničko djelovanje na predstojećim lokalnim izborima u cilju promjene nedemokratske vlasti u Velikoj Kladuši. Zaključeno je da se po utvrđivanju konačnog teksta Platforme pozovu i ostali politički subjekti koji učestvuju na Lokalnim izborima u Velikoj Kladuši da se pridruže u zajedničkoj aktivnosti oko potpisivanja Političke platforme i aktivnostima oko podrške zajedničkom kandidatu za načelnika općine Velika Kladuša.

Dogovoreno je da se sljedeći sastanak održi početkom iduće sedmice u prostorijama DNZ BiH – Krajiška stranka, na kojem će se upriličiti potpisivanje Političke platforme “Zajedno za Veliku Kladušu” i usvojiti Kriteriji za kandidiranje i izbor zajedničkog kandidata za načelnika općine Velika Kladuša – saopćeno je iz SDA USK.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.