15.2.2024. 15:20
0
Još nije poznato kako je 18-mjesečna djevojčica zadobila povrede u vrtiću, Hota-Muminović inicirala inspekcijski nadzor
U sarajevskom vrtiću Žubor koji pripada JU Djeca Sarajeva bit će izvršen inspekcijski nadzor nakon što su roditelji osamnaestomjesečne djevojčice pozvani da dođu po dijete jer ima povrede koje su nastale na neutvrđen način.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su za N1 ranije kazali da rade na ovom slučaju i to u saradnji sa sarajevskim kantonalnim tužilaštvom.

Ilda Bekrić, direktorica Javne ustanove “Djeca Sarajeva” oglasila se nakon objavljivanja teksta na našem portalu koji se odnosi na osamnaestomjesečnu djevojčicu navodeći da u ovoj predškolskoj ustanovi istražuju sve okolnosti kako bi bilo utvrđeno šta se desilo.

Roditelji djevojčice kazali su da će istrajati da se ovaj slučaj rasvijetli i da u konačnici bude utvrđeno kako je njihova djevojčica zadobila povrede.

Naida Hota Muminović, ministrica obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, oglasila se povodom povrijeđivanja osamnaestomjesečne djevojčice u vrtiću pod narezjašnjenim okolnostima, rekavši da je u cijeli slučaj uključena i inspekcija:

“O incidentu koji se desio u vrtiću saznali smo putem medija. Odmah smo inicirali inspekcijski nadzor i stručni nadzor. Inspekcijski nadzor radiće Inspekcija Kantona Sarajevo, a stručni nadzor Javna ustanova Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja. Poznato nam je, također iz medija, da je u sve uključena policija, kako bi se zaštitio najbolji interes djeteta”, navela je ministrica.

(Patria/Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.