16.2.2024. 14:08
1
Milorad Dodik misteriozno o sinu Igoru: "Je li procurilo, pišite eto, ne bih govorio dok se ne glasa"
U Banjaluci je održana sjednica Predsjedništva Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Razgovarano je o tekućim pitanjima u stranci, odnosima sa koalicionim partnerima, ali i "zajedničkom nivou", kao i lokalnim izborima, ali i evropskom putu.
“Pripremamo se za nove izbore, procjenjujemo da nema vidljivih procesa koji bi mogli ugroziti institucionalnu, a time i političku stabilnost RS. Redovno se isplaćuju plate, penzije, obaveze”, kaže Milorad Dodik.

Ponovio je da nema bankrota RS, već su optimistične prognoze za entitetske finansije.

“Mi smo smanjili naš dug za 400 miliona KM, najmanje smo zadužena zemlja u regionu“, istakao je.

Osvrnuo se i na EU put, te govorio o 3+1 zakonima, te da rezultata radnih grupa nema.

“Nema koalicije na nivou BiH, postoje partneri. Ako ne bude datuma za pregovore, to je igra Evrope. Vrše se pritisci. Redefinisaćemo našu politiku, ako bude odobravanja pregovora bez datuma, to možete da gledate u Albaniji. To je suptilna igra. Danas je na Domu naroda prošao Zakon o pranju novca… Nekorektno je od partnera, rekli smo da će to biti u paketu. Bila je prijetnja zbog stavljanja na crnu, sivu listu, što bi bile sankcije za naša preduzeća, banke”, rekao je Dodik.

Ponovio je optužbe na račun američke ambasade, te tvrdnje da se Michael Murphy miješa u unutrašnju politiku i dogovore, te utiče na Trojku.

“Diranje u imovinu RS, automatski znači njenu nezavisnost”, potcrtao je Dodik.

SNSD je u 2023. godini poslovao finansijski sa dobitkom, donijeće i finansijski plan za godinu koja je nastupila, saopšteno je.

O tome hoće li organizacioni sekretar SNSD-a biti sin Igor Dodik, kako se špekuliše u javnosti, Milorad Dodik ne želi da prejudicira.

“Predsjedništvo je u toku, je li procurilo, pišite eto, ne bih govorio dok se ne glasa“, kratko je odgovorio Milorad Dodik na novinarsko pitanje.

Komentarisao je i eksploataciju litijuma i drugih ruda, te naglasio da će biti konsultovani ekolozi, ali i da će se prerada vršiti u RS.

Sastanku su pored lidera SNSD-a Milorada Dodika, prisustvovi i potpredsjednici stranke Željka Cvijanović, Radovan Višković, Sanja Vulić, Miroslav Bojić i Luka Petrović, te generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić.

(Ajdin B.)
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.