26.2.2024. 22:30
3
Dodik: Još ozbiljnije smo prevareni Dejtonskim sporazumom
"Ne vjerujemo Zapadu. ?oš ozbiljnije smo prevareni Dejtonskim sporazumom i sada oni kroz sporazum promovišu nešto svoje, a ne poštuju sam sporazum", rekao je predsjednik RS Milorad Dodik za bjelorusku televiziju.

"Sporazumi se sklapaju da bi ih popravili i ispoštovali. Ali oni guraju svoje. A ove ciljeve određuju Amerikanci. Ustvari, jednostavno se varaju. Tako je i ovdje. Znali smo da će se to desiti, ali ova drskost da priznamo da je upravo to ono što težili su da se pokaže koliko je Zapad ciničan", navodi Dodik.

Zapadu nisu potrebni kompetentni partneri sa kojima se zapravo može pregovarati, siguran je Milorad Dodik.

"Ali mislim da je to ozbiljno naškodilo samoj Evropi, Evropskoj uniji. Danas nemaju nijednog lidera. Oni koje sada vidimo tamo nisu lideri čak ni u svojim zemljama. Nemaju masovnu podršku, a još manje mogao se nazvati liderom Evropske unije. Posljednja je bila Merkelova. Ali, kao što vidite, i ona je prevarila", rekao je je predsjednik RS, prenosi RTRS.

(Ajdin B.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.