27.2.2024. 22:20
0
Općinsko vijeće Centar usvojilo Budžet za 2024. godinu, NIP podržao, Naša stranka nije glasala
Vijećnici Općinskog vijeća Centar na održanoj 11. vanrednoj sjednici, nakon dugotrajne rasprave uz predložene brojne amandmane, usvojili su Budžet Općine Centar za 2024. godinu. Također je usvojena i Odluka o izvršavanju budžeta Općine Centar Sarajevo za ovu godinu.

Budžet Općine Centar usvojen je sa 17 glasova za. Za budžet su glasali vijećnici NIP-a koji zapravo i drže većinu u Općinskom vijeću Centar. Ovaj Klub je sa još nekoliko vijećnika prošle godine izglasao opoziv načelnika Srđana Mandića (Naša stranka), a referendum nikada nije proveden zbog problema sa nabavkom glasačkog materijala.

Alen Girt iz Naše stranke kazao je da oni nisu glasali za Budžet jer zbog amandmana koji su usvojeni ne znaju koji je konačni iznos Budžeta.

"Mi smatramo da ovdje nema ni konačne cifre ovog budžeta, i da ima veliki broj nepravilnost i ne možemo da učestvujemo u tome", kazao je Girt nakon što je 17 vijećnika podržalo usvajanje Budžeta.

Vijeće je na današnjoj sjednici usvojilo amandman za infrastrukturalni projekt adaptacije stadiona Asim Ferhatović Hase, a kako bi najveći nogometni stadion ispunjavao UEFA 4 kategoriju stadiona.

Prijedlog o raspodjeli sredstava garantuje prebacivanje 4.157.400 KM s drugih projekata, kako bi se izvršila adaptacija stadiona Koševo.

Vijeće je odluku usvojilo sa 16 glasova za.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.