28.2.2024. 13:15
0
Crnadak: Dobili smo informaciju da je Dodik spreman da Apelaciono vijeće bude u Istočnom Sarajevu
Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, poručio je u obraćanju banjalučkim medijima da ima informaciju da je SNSD spreman popustiti i dozvoliti da sjedište Apelacionog vijeća bude u Istočnom Sarajevu.

Apsurdna je činjenica koju je dala predsjednica Ustavnog suda da je Milorad Dodik prošlog mjeseca podnio apelaciju sudu, iako je NSRS donijela odluku o neprovođenju odluka suda, dodao je.

- Pitanje i zašto nema zakona o nepokretnoj imovini, 26. septembra čuli smo vijest da SNSD povlači iz hitne procedure ovaj zakon i da će vratit na sljedećoj redovnoj sjednici. Zakona o nepokretnoj imovini RS nema, ali ono čega ima je da ta imovina nestaje. Ne raskućava nas OHR, ne prodaje zemlju Američka ambasada nego SNSD. Dok pričamo dešava se otimačina nepokretne imovine RS, na Jahorini preko 50 dunuma zemlje Vlada RS dodjeljuje funkcioneru SNSD-a - kazao je Crnadak.

Crnadak je dodao da međunarodni položaj RS izgleda loše i da je u najvećoj međunarodnoj izolaciji. 

- Naravno da niko nema ništa protiv posjeta Rusiji i Bjelorusiji, ali se postavlja pitanja zašto delegacije RS se nisu razmilile po Evropi da lobiraju za naše interese i nastavak evropskog puta - istakao je.

On je postavio i pitanje zašto se nije Dodik sastao sa predsjednikom Crne Gore, te zašto je SNSD prije odlaska izvrijeđao premijera Crne Gore. 

Crnadak se dotakao i sastanka vladajuće koalicije u Mostaru, rekavši da je svaki sastanak novi dan podjela, političkog ekstremizma i problema. 

- Dobili smo informaciju iz Sarajeva da je SNSD spreman da popusti i da sjedište Apelacionog vijeća bude u Istočnom Sarajevu - kazao je Crnadak.

Dodao je da bez izmjena Izbornog zakona svaka druga reforma gubi smisao. 

- Odgovornost je na strankama da donesu taj zakon, krivica je na njima ako toga ne bude, a zakon bude nametnut. Pozivamo da usvoje zakon sa tehničkim izmjenama i omoguće poštene izbore jer to ovaj narod zaslužuje - kazao je Crnadak.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.