21.7.2024. 16:55
0
Crnadak: 1500 namještenih tendera i izvlačenje 500 miliona KM nisu izveli CIA, Vatikan i OHR, nego Srbi iz RS
Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak kaže da je režim predsjednika RS Milorada Dodika u sedmici iza nas ponovo podizao temperaturu oko njegove sudskog procesa i izmišljene ugroženosti RS od strane velikih sila.

- RS je naša svetinja i nijedan pojedinac ne smije biti važniji od nje. Suđenje Dodiku ne može ugroziti Republiku Srpsku, jer Srpska ima svoj demokratski kapacitet i njena budućnost nije vezana za političku sudbinu bilo kojeg funkcionera. To se pokazalo u slučajevima smjene Nikole Poplašena i iznenadne smrti Milana Jelića, kada smo, u zakonskim rokovima, demokratski izabrali novog predsjednika RS. Milion puta treba ponoviti, Dodikovo suđenje nije napad na Republiku Srpsku, Dodik nije RS i RS će nastaviti da živi i razvija se i kada on ne bude na političkoj sceni - naveo je Crnadak.

Dodao je da iako neki fanatici u Sarajevu bi to voljeni, ne postoji nikakav tajni plan svjetskih sila za uništenje RS.

- To je osmišljena propaganda SNSD režima, kako bi narod RS bio u grču i strahu, isprepadan njihovim izmišljotinama da je cijeli svijet protiv nas. Samo treba razmisliti logično. Ko hoće da ukine Republiku Srpsku? Evropa? Njemačka? Francuska? Pa, zar bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisivao strateški sporazum sa njemačkim kancelarom prije tri dana i najavio posjetu predsjednika Makrona u augustu, kada bi uništenje Srpske bilo dio planova Berlina i Pariza? Naravno da ne bi - naveo je.

Upitao je da li su to možda SAD.

- Da li bi prije nekoliko dana ministar spoljnih poslova Srbije u Vašingtonu rekao da su SAD strateški važan partner Srbije i da će se saradnja jačati u budućnosti kada bi uništenje RS bilo cilj američke politike? Naravno da ne bi. Prema tome, nema tajnog plana za uništenje RS, nego pripadnici režima pričaju o tome lovačke priče da bi što duže ostali na vlasti i prikrili svoj kriminal. I nikad ne smijemo zaboraviti: pljačku narodnog novca u Republici Srpskoj vrše domaći ljudi. 1500 namještenih tendera i izvlačenje 500 miliona KM nisu izveli CIA, Vatikan i OHR, nego Srbi iz RS, upravo oni koji vam svaki dan pričaju kako su velike patriote. Najveća opasnost za naš narod i RS je SNSD režim i ne mogu se više sakrivati iza svog srbovanja i lažnog nacionalizma - zaključio je Crnadak.



(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.