23.8.2024. 16:28
0
Crnadak: Tužno je gledati Dodika i druge kako se utrkuju ko će se više posuti pepelom
Zadnja dva dana funkcioneri SNSD-a i njihovi mediji bombardovali su javnost porukama kako oni nisu nikada zagovarali secesiju i razdruživanje, iako čitav svijet zna da je to glavni dio njihove populističke retorike.

Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a, koji je podsjetio da je 30. maja ove godine Vlada RS-a formirala je Radnu grupu za razdruživanje sa FBiH, na čelu sa ministrom Bukejlovićem, što je, kako kaže, jasan dokaz da SNSD, kao i njihovi partneri iz Federacije, jeste bio nosilac zapaljivih inicijativa, koje su uključivale razdruživanje i secesiju.

- Ako laže koza, ne laže rog. Deprimirajuće i tužno je gledati Dodika i druge funkcionere Republike Srpske kako uzmiču i kako se, povodom dolaska direktora CIA-e, utrkuju ko će se više posuti pepelom - ističe Crnadak.

Crnadak kaže da narod RS-a zaslužuje bolje lidere, koji su ozbiljni i stabilni, u svakom momentu sabrani, na koje se može računati, a ne kvazilidere koji se povlače, javno drhte od straha i preko noći odustaju od svega šta su govorili godinama.

- Ova blamaža se mora zaustaviti i zato, kao šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS-u i narodni zastupnik, tražim od predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, koji je potpisao odluku o formiranju Radne grupe za razdruživanje, da saopći javnosti šta je konačan stav njegove Vlade - navodi Crnadak i dodaje:

- Ako se ide u razdruživanje, neka pozove Radnu grupu da ubrza svoje aktivnosti, a ako su odustali neka na sljedećoj sjednici Vlada ukine Radnu grupu.

Crnadak ističe da sve drugo predstavlja ponižavanje institucija, posebno Vlade Republike Srpske, "baš kao i današnja infantilna izjava premijera Viškovića da je direktor CIA-e došao u BiH 'kako bi prikupio neke informacije koje ga zanimaju'", saopćeno je iz PDP-a.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.