4.3.2024. 15:44
0
Tužilaštvo BiH zatražilo još dva mjeseca pritvora za bivšeg specijalca FUP-a Dženisa Kadrića
FOTO: Avaz
Tužilaštvo BiH predložilo je još dva mjeseca pritvora za Dženisa Kadrića, bivšeg specijalca FUP-a i navodnog tjelohranitelja narkobosa Edina Gačanina Tita koji je uhapšen prije mjesec u sklopu akcije "Consigliere“, saznaje "Avaz".

Zajedno s Kadrićem uhapšen je i sarajevski "biznismen" Alem Hodović koji se nalazi u Vojkovićima.

Zvanično, uhapšeni dvojac sumnjiči se za pranje novca i druga krivična djela.

U okviru ove akcije, podsjećamo, obavljen je i pretres njihovih stambenih objekata u Novom Gradu i Šipu te kompanije “E. S. Tech” d.o.o. Sarajevo, čiji je jedan od suvlasnika Hodović.

Oduzeti su im novac, automobili, četiri automatske puške i četiri pištolja.

Pritvor im je određen zbog bojazni od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Tužilaštvo kao osnov sumnje navodi da su bili dio organizirane grupe za pranje novca.

Tužilaštvo tvrdi da su Hodović i Kadrić novac koji je stečene krivičnim djelom u drugoj državi htjeli da stave u legalne tokove.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.