13.3.2024. 12:10
2
Komšić se oglasio o skandaloznim Vujićevim izjavama: Treba sam podnijeti ostavku, u suprotnom pokrenuti ću proceduru smjene
FOTO: N1
Mislim da ambasador Vujić nakon ovakvih neistinitih i neutemeljenih izjava o svojoj zemlji, treba sam podnijeti ostavku, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"U slučaju da to ne uradi sam, morati ćemo pokrenuti proceduru njegove smjene koju nažalost, vrlo vjerovatno, neće biti moguće izvesti zbog načina odlučivanja o ovakvim stvarima definisanim Ustavom BiH jer NSRS može oboriti odluku o smjeni Vujića koja bi bila donesena glasanjem 2:1.

Vujić nije konsultovao ne samo mene nego i sigurno nije konsultovao ni gospodina Bećirovića ni ministra Konakovića, a sumnjam da je konsultovao i kabinet gospođe Cvijanović", kazao je Komšić.

Podsjećamo, Vujić je u istupu gotovo kompletnu bošnjačku političku scenu, ali i predstavnike Islamske zajednice u BiH označava kao potencijalne „islamske teroriste“, a našu državu označava „najopasnijim izvorom terorizma u Evropi“, mora dobiti jasan odgovor.

(Erna H.) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.