21.3.2024. 21:47
0
Oglasio se i ministar Nešić: Kaže da je njegovo ministarstvo najviše doprinijelo otvaranju pregovora o članstvu BiH u EU
Posvećenost evropskim integracijama i predanost zajedničkom cilju u posljednjih godinu dali su vidljiv rezultat otvaranjem pregovora o članstvu BiH u EU, izjavio je ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

Pozdravljajući večerašnju odluku Evropskog vijeća, Nešić je istakao da je ovo primjer da se nakon okupljanja oko jasnih zajedničkih ciljeva, kao što je to slučaj sadašnjeg sastava Vijeća  ministra, ostvaruju generacijski ciljevi i trasira put u evropsku i modernu budućnost.

Ponovio je veliki doprinos tima kojeg vodi za postizanje ovog rezultata jer je na listi ispunjenih obaveza koje su dovele do ove odluke, najviše iz resora Ministarstva bezbjednosti BiH.

“I nakon ove odluke pred nama je ozbiljan posao pregovaranja, usklađivanja zakonodavstva i zatvaranja pregovaračkih poglavlja. Ministarstvo bezbjednosti će nastaviti da bude lokomotiva i na ovom dijelu evropskog puta BiH. Sve to činimo zbog toga što želimo ovdje dovesti evropske vrijednosti i standarde i postići bolji kvalitet života za naše građane”, kazao je Nešić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.